Best of Budapest

Alla inlägg som kan skrivas från ett Badkar är extra bra inlägg. Den här gången ett badkar i Budapest. Å å å vad det är högt placerat på min önskelista att ha ett badkar hemma. Fast tidsbesparande förstås att jag inte har det. Nåväl. En tar chansen när chans finnes. Och så fylls ju bloggen med lite nakenbilder på köpet.

Näe. Mer hud än så får du inte. Men vad händer i Budapest? Förutom att jag äter konstiga saker och lyssnar på mer eller mindre intressanta föredrag så händer det inte jättemycket. Jag ställde klockan på jättetidigt igår och 05:30 lämnade jag och Maria Gästrikeskogen för avfärd mot Arlanda. Frukost i bilen bestående av bröd. Lunch i farten på flygplatsen i Frankfurt bestående av korv med bröd. Macka på nästa flyg bestående av bröd. Middag på kvällen bestående av idel friterade saker. Magen i chock.

Innan middagen hann jag dock med en sightseeingjogg. En väldigt ryckig sådan eftersom jag var tvungen att konsultera Google Maps både en och två och sju gånger. Ville springa ner till floden och ta snygga selfies med något snyggt i bakgrunden. Lyckades till slut. Det här är Donau. Och ett parlament. Och jag. I solnedgången. Alla rätt.

När jag kom tillbaka var jag helt desperat hungrig. Såg att det fanns en minishop inne på hotellet som sålde snickers och chips. Jag ryckte åt mig två snickers och viftade med mitt kort. Nä det gick inte. För liten summa. De beviljade inga kortköp under 5000 och två snickers kostade 500. Låter ju som ett skämt. Efter lite djupare efterforskningar hade jag konstaterat att 500 forinter var ungefär 16 kronor och jag såg tydligen tillräckligt betrodd ut för att få betala lite senare. Visste nämligen att Maria var utrustad med stålars. Sååå, efter en liten stund stod jag i hissen med en tusenlapp i näven. Redo att göra mig oskyldig. För två snickers.

Idag började jag med en lite kortare morgonjogg innan frukost och sen har jag suttit på min rumpa exakt hela dagen. Det är inte som att en lider brist på möjligheter till kaloriintag men jag försöker sansa mig utöver det som är mest likt mat. Allt är så sockrigt och då finns det till slut ingen hejd när jag redan är så trött. Desperat försökte jag mata hjärnan med vatten och kaffe för att hålla den vid liv under alla föredrag. Det är ju syre och stimulans som saknas. Maria höll en presentation av vår ArcFume och den var fantastiskt bra. I övrigt. Hmja. Inte så bra. Men vi fick en fyrarätters middag på kvällen. Fina grejer. Och nu har Lufthansa tydligen gått ut i strejk så vi har fått boka om vårt flyg imorgon. Vi missar tyvärr alla föredrag och jag kommer hem fem timmar tidigare än tänkt.

Adventsmys

Första advent sa godmorgon med lite ny snö på marken. Riktigt mysigt att vakna med ljus och stjärnor och julgardiner i alla fönster när det dessutom var vitt ute igen. Ja, vi adventspyntade igår. Trots att jag var funktionär på simtävling till 19:30 så tog jag tag i saken när jag kom hem. Bara för att få vakna till advent på första advent. Mys.

Direkt efter frukost fick jag sällskap på en mysig bondejogg. Tvekade in i det sista om jag skulle premiärspringa i mina icebugs men kom fram till att det nog inte var så himla halt. Sällskapet ville ha något mellan fem och tio kilometer. Jag valde en för damen osprungen runda som stannade på 7.7 km. En runda med hästar på två ställen plus kossor och traktorer. Bondeland levererade storm idag, men det var lä och ändå rätt skönt i skogen. Frostbitna.

Efter joggen hade mekarn fixat kaffe till mig och springkompisen. Och jag plockade fram resterna av ljuspartyfikat och förlängde därmed den mysiga stunden lite.

Sen åkte Kalle och jag från fika till fika hela dagen. Först kaffe hos svärisarna sen tre sorters saffransbröd hos mamma och pappa. Chillmode med katten, trångt i soffan och skidskytte på tv:n. Mysigt.

Slutligen avslutade jag dagen med lite yoga. Jag hade fotvårdat lite efter löpningen och peelat fossingarna med badsalt så jag bara halkade omkring på mattan idag. Skitjobbigt faktiskt. Och både kroppen och huvudet kändes helt frånvarande. Jag blev trött trött trött. Men jag älskar söndagsyogan. Namaste!

Nu står klockan på tiiiiidigt. Imorgon åker jag till Budapest på konferens. Spännande.

Dagens utmaning

 
Precis nu som i NU ska jag åka och leda cykelpass igen. Fredagsspinningen. Idag hoppas jag att det kommer extra många för jag har lovat att jag ska skänka 10kr för varje deltagare till Musikhjälpen. Varför? Jo för att det är en fantastisk grej. Men också för att Hoforsbössan ska få fortsätta hålla sig i topp. Vilket fantastiskt jobb Marita har gjort med den här bössan. In och skänk en slant du med vettja.
Visa fler inlägg