elva timmar

En måndagskväll och en tisdagsmorgon i poolen med elva timmar däremellan. Det blir sällan superkvalitet på båda passen, inget undantag denna vecka. Igår brände jag av ett kort teknikpass på en halvtimme, mest för att sträcka ut efter söndagspasset. Det blev bara ett långt insim på 1500m med en del ny teknik. Bland annat försökte jag mig på demont igen. Alltså, enarmsfrisim med den andra armen efter sidan där man på varje armtag vrider upp och andas över den passiva armen. Svårt. Svårt. Svårt. Jag kan säga att jag inte ser ut som tjejen på filmen. Jag snarar dränker mig själv.
 
 
 
Jag velade länge igår om jag skulle dissa simhallen och välja pump istället, men när kollegan förkunnade att han hade flyttat på sin andra grupp för att köra båda sina grupper parallellt kände jag att jag nog skulle vara där ändå. Det skulle kunna bli hur rörigt som helst, men det kom bara en simmare till mig. Trist men ändå lite bra. Det kan vara kul att individuellcoacha när jag ser resultat direkt av det jag säger. Min adept var en av de tjejerna som har störst potential att bli riktigt duktig och som gör teknikfel som är ganska tydliga och som är lätta att åtgärda när hon tar sig tid att fokusera lite. Nu hade hon ju ingen att stressas av och vi kunde detaljpeta på både frisim och bröstsim och det blev jättemycket bättre. Glad simfröken!

 
Imorse vaknade jag mitt i en hysterisk dröm 05:14. Klockan ringer 05:20. Lagom skoj. Meen.. på schemat stod en morgondejt i poolen med Maarit. Jag hade förvarnat om ett kort och effektivt pass, men räknat som en himla kratta på vad vi skulle hinna med på femtio minuter. Fick korta och kapa hej vilt men det blev lite distans och lite tjugofemmor och så avslutade vi med undervattenskickar med fenor. Sist en hundring frisim med fenorna på där vi skulle tänka på frånskjut och streamline och kicka minst fem meter efter varje vändning. Jag vill bli bättre på det. Men, mycket bättre känsla i kickandet när fenorna sitter där. Avslutade dejten med Hoforshallens frukost. Himla bra morgon. Du är så himla bra!

hemmaträning

Idag tänkte jag ta vara på att jag faktiskt har några dagar nu som jag kan vara ledig och bara pysa omkring. Påsklov tror jag kanske att det kallas. Sista gången ever. Men imorse stod klockan ställd och jag hängde på låset för att anmäla mig till två roliga ting. En workshop i kettlebellssvingande samt vårens upplaga av bootcamp. Det är återigen de två största inspirationskällorna jag har i min lilla träningsvärld som är fröknar. Och jag gillar ju morgonträning nu. På riktigt. Klart jag kör igen. Här kan man anmäla sig. Jag vet att det blir fantastiskt.
 
Jag kände att jag ville revanschera den bedrövliga löprundan men bestämde att jag fick vara lite lagom rebellisk. Typ såhär rebellisk.

Jag besinnade mig. Jag fattar att det vore korkat att göra om de där 14 för att det gick åt skogen. Men jag ville ut och höja självförtroendet lite. Bestämde mig för att försöka med sju snabba för att få plåga lite lagom. Det gick okej. Det är fortfarande en bra bit kvar dit jag vill vara, och det tråkigaste är att jag inte ser någon utveckling alls i löpningen längre. Jag tycker bara det blir sämre och sämre hela tiden. Men. Sista kilometern gick under fem idag. Och totalt sett var det nog mitt näst snabbaste varv runt Rönningen. Trettiosex och en halv minut. Lite springsjälvförtroende kom tillbaka. 

 
 
När jag kom in igen rev jag av en snabb crossfit-WOD. Eller ja, kind of. Försökte komma på saker som jag kunde göra med min chinsstång samt en yogamatta. Det är vad jag äger i träningsredskapsväg. Det fick bli 15 minuter där jag snurrade runt på 3 chins, 5 burpees och 15 cfsu. Hann med 11 varv och det var helt okej jobbighetsgrad på det. Slängde med en planktabata och lite stretch också. En halvtimmes aktivitet. Trött i magen deluxe. Jag inser att jag skulle kunna bli så mycket mer effektiv i mitt styrketränande om jag lärde mig att faktiskt använda de prylar jag har hemma ibland.
 

Jag har ju tyvärr ingen hobbyfotograf med mig på mina träningar. Oftast. Alternativet står därför mellan fruktansvärt fula svettselfies eller fruktansvärt fula arrangemang. Jag tränade först och fotade sen. Lovar.
 

Nu blir det snart Hofors och några längder i simbassängen följt av en dust med simmisarna. Åh så kul..
Visa fler inlägg