Keywords

Eller kanske K-words. Klar sikt, kakel, kant och klorlukt. Fyra ting som jag idag kunde konstatera att jag verkligen njuter av och som saknas i ett liv utan bassängsimning. Jag kanske är lite mätt på grumliga sjöar, att inte se ens en halvmeter framåt, den ständiga oron att slå i något över eller under vattnet och känslan av en tjock partikelbeläggning över hela kroppen när det är färdigsimmat. 
 
Jag ser fram emot en bassängsäsong nu. Få sprinta snabba tjugofemmor med starttid. En Westerstrandsklocka på väggen som håller koll på intervaller av allehanda längd. Jag vill voltvända och skjuta ifrån, undervattenskicka och sparka igång. Simma fenben med platta. Kunna borra ned huvudet och slippa navigeringskrångel. Många pass, långa pass, dryga pass, hårda pass, morgonpass, kompispass och pass med Gävletriathleterna. Det ska bli så himla himla skoj! Pool is cool!
 
Idag hängde jag på Snabbanan igen. Harvade runt lite bland raderna i ännu ett riktigt bra och omväxlande pass. Tung i kroppen och lite jobbigt kliande hals, men tvåtusenniohundra meter senare kändes det riktigt bra. Jag hann inte riktigt färdigt. Jag la till 200m skovel och teknik efter insimmet, sen fick jag avbryta mitt i benserien eftersom tiden inte räckte till idag heller. Och skulle någon undra så fixar jag såklart inte start 1:30 på hundringarna. Två minuter fick det bli.
 
 
 
Helt plötsligt dök det upp en massa kids i poolen. Jäpp. Simfrökensäsongen är också officiellt startad. Blandade känslor inför det också. Jag vet inte hur mycket det egentligen ger mig. Jag hoppas att det ska kännas bättre bara de kommer igång. Det var lite gnissligt och trögstartat och ovilligt i flocken idag. Men men. Jag lär väl bita ihop och ge dem några gånger innan jag börjar gaffla om vilja och driv och att jag faktiskt inte tänker varken dalta eller tjata. Näpp.


Dagens känsla

"Det är bara de tre tappra funktionärerna som artigt följer ceremonin, och därmed också sätter lite extra färg på tillställningen" 
 
Ja, det är lite samma känsla efter en dag som hinderbanefunktionär på Hofors Adventure Race. De tre tappra funktionärerna i det här fallet var jag, Maarit och Susanne och vår uppgift var mest att räkna burpees. Eftersom både armgång och fyra meter repklättring var synnerligen svåra moment och straffet för varje ej klarat moment var 20 burpees. Många blev det.
 
Utspritt på åtta timmar var det ganska långa stunder som det bara var funktionärer på tävlingsområdet. Och deltagarna kom, värmde upp och försvann. Sen kom de förvisso tillbaka. Vi har inte sett något av tävlingen utöver hinderbanan, men prisceremonin följde vi givetvis. Särskilt när starka, snabba springfröken fick stå på pallen i Mix-klassen. Så himla himla bra jobbat!


 

Spännande

En himla bra lördag. Faktiskt. Fast jag först var lite stressad över att vi inte riktigt hade någon plan så insåg jag ganska snabbt att det var precis vad jag behövde. Första hemmadagen på evigheter där jag faktiskt hade tid och lust och ork att återställa hemmet till någon form av i det närmaste beboeligt skick. Jag har lagat mat för första gången sen jag vet inte när. Allt är tvättat och diskat. Nya sängkläder. All återvinning försvann. Inget berg med tvätt någonstans. Det är dammsuget och städat och känns för en gångs skull ganska fräscht. Så jäkla skönt. Frid i själen.

Och jag hade även tid och ork och lust att bjuda igen på mamma och pappa och plocka hit dem på middag. Extra trevligt att kunna göra det till ett lite mer städat hem. Mamma efterfrågade min vegetariska lasagne häromdagen och tyckte att jag skulle slänga ihop en sån hemma hos dem. Jag tyckte istället att de kunde få komma hit. Det är inte så ofta det händer, men det kanske motiverade lite extra att det blev fart på tillställningen. Slängde även ihop en paj med några fler av pappas blåbär. Vi har liksom inte världens största frys så det är inte hållbart att ha halva full med blåbär. Maximal huslighet. 


Det hör även till att det ska spelas Uno när mamma och pappa kommer hit. Den här gången blev det lite mer spännande än vanligt. Vi brukar köra först till 500 förlorar. Och jag skriver det här bara för att jag vann till slut. Hihihohoh. Myskväll! Uppladdad och omladdad. Imorgon funktionerar jag på HAR. Spännande. 
Visa fler inlägg