Sovmorgon och rostat bröd

Den här helgen har jag inte klämt in några tidiga morgonaktiviter. Det var välbehövligt och värt att gå och lägga sig utan ställd väckarklocka och både fredag kväll och lördag kväll. Behövde få sova tills jag vaknar och lägga tid på mysig frukost utan att jäkta iväg. Mm. En helgmorgon med träning består av en treminuters gröt i mikron som lagar sig själv medan jag packar eller klär på mig. Sen slänger jag i mig den halvt i farten. Stadigt och bra, men inte alltid skitkul. Så, den här helgen köpte vi rostbröd och kokade ägg och skar upp massor med grönsaker och frukt och satt länge vid köksbordet. Båda dagarna. Lyxigt. 

På lördagen åkte jag direkt från den stadiga frukosten till gymmet för veckans tredje styrkepass a la hittepå. Kände mig som en gråsten på löpbandet när jag värmde upp men sen släppte det och jag körde rejält med ben och rumpa och en del pressar och roddar och häng. Lite som det föll sig. Det var ganska lugnt på gymmet men tydligen är lördag förmiddag tiden då folk släpar med sig sina kids till och låter dem röja runt. Ungar överallt. Pust.


Från gymmet direkt till aerostep för ledarträff. Möte, planering och så ett Zumba-pass på slutet. Jag la ingen större förhoppning i min egen förmåga att bemästra zumba och hade således inte forskat djupare i vad jag skulle förväntas göra. Hade jag gjort det så hade jag nog inte mosat benen i gymmet innan. För det här var inte Zumba. Det var "Strong by Zumba". Tänk HIIT till zumbamusik. Tänk bodycombat-stuk med massor av luftslag och massor av utfall och benböj och burpees och förflyttningar upp och ner och hit och dit. Och så en rejäl magdödare på slutet. Jisses vilket pass. 

Och Jisses vilken solstråle och energiknippe till instruktör. Tror att alla hade mungiporna uppåt efter passet. En blev ju glad bara av att se henne. Laura har nyss flyttat till Hofors och vill börja köra pass hos oss på Aerostep. Jag hoppas verkligen att detta får ett utrymme i schemat. Jag kommer lätt att prova igen i så fall. Det var röjigt och svettigt och så kul.

Söndag idag och träningsvärken i rumpan sitter precis där den ska. Jag vilar idag och har spenderat dagen med lång frukost igen samt ett besök till Uppsala. Den här gången för husvisning. Vi har kommit ganska långt i tanken om vilken typ av hus vi vill bygga och just ett sådant fanns till beskådan i Uppsala. Nu fick vi titta och prata och klämma och känna en stund och mycket känns bra. Väldigt bra.

Innan hemfärd passerade vi centrum och hann med besök på båda Linné-caféerna. Först lunch på det ena.

Sen klev vi in i tårthimlen på andra sidan vägen. Dock var det oroväckande fullt i efterrättsmagen så den efterlängtade oreo-kakan var inte fullt så njutningsfull som jag hade tänkt, vet inte hur det gick till. 

Nu ska jag ladda för ny vecka med ansiktsmask, tidning och långdusch. Puss! 

Är det här det är party?

Hur ofta har jag kvällsaktiviteter som jag inte styr och disponerar som jag känner för? Typ aldrig. Det är helt klart festliga inslag när det dyker upp något som inte handlar om att svettas i olika sammanhang. Men tre gånger samma vecka? Ja, den här veckan har jag varit bjuden på tre homepartys. Tre. Först hade Lena tupperware-party i måndags. Plastburkar, hur kul kan det bli? Men jo då, det var supertevligt. Det var jag och Maria. Och Lenas kompisar Ann, Ann, Anna, Anna, Anna och Anna. Fantasi. Det slutade iaf med att jag köpte en lite för dyr ugnsform som utlovar underverk med stekar och hela kycklingar. Bäst för den att den lever upp till förväntningarna. Jag har ju aldrig gjort en stek. Det är innestående vuxenpoäng där. Och jag tror bestämt att Lena hade världens charmigaste mustaschkatt. Och den hette nog inte heller Anna. 


På tisdagen bokade jag spinningsalen för egen träning direkt efter jobbet. Orsak? Jag skulle missa långspinningen för att min mamma skulle ha ljusparty. Kalle kom till Hofors och cyklade med mig och sen hann jag bara hem och vända innan det var dags att bege sig iväg igen. Om jag köpte några ljus? Hmpf ja. Kanske lite för många.


Onsdagen var partyfri. Och utöver min studsiga stund i gymmet blev det även en tur till poolen. På omväg. Jag var trött och kall och less och hade nästan bestämt mig för att skita i det så jag åkte förbi den vanliga vägen till badhuset. Sen förbannade jag den dåliga karaktären och tänkte att jag skulle få tillräckligt med sofftid ändå så jag rattade om skutan. Tur var det för jag simmade supert. Med mig hade jag en serie med massor av medleyhundringar. Nåja, fem stycken åtminstone. Jag har undvikit fjärilsim på grund av axeln,  nen det var en skön känsla att nu få simma utan smärta. Och en ännu skönare känsla att jag upplevde mig så himla mycket starkare än förut. Som värsta lilla Sjöström. Jag ska gneta vidare i gymmet. 

Igår däremot hade Ida bjudit in till Zelected by House. Jag hann leda mitt efit-pass men fick leja bort cyklingen för att få ihop det och hann återigen landa hemma i en kvart innan jag skulle iväg. Inredning alltså. Ida har ett hem som är som taget ur en sån katalog. Det har inte jag. Allt är snyggt tillsammans men att plocka ut en sån stilrent snygg detalj och ställa ner den bland mina hopplocksprylar i mitt orange vardagsrum är liksom pointless. Men dock. Jag handlade ändå. Kuddfodral och krukor. Mest försökte jag hejda mig. Och dricka kaffe.

Imorse stod klockan på tidigt och jag pallrade mig upp till poolparty med den här donnan. Sötsurisen. "Jag är faktiskt skitsur" var det första jag hörde från banan bredvid. Ehm jaha. Behövde inte tvivla när hon först hade skottat undan bröstsimsgubben som vi delade bana med och sen läxat upp Anders för att han antingen försökte sno linplatsen eller bara var lite för yvig. Stackarn. Försökte övertyga na om att tjugofemmor i maxfart typ är det roligaste man kan ägna sin argfaktor åt på morgonkvisten. Tror att jag lyckades. Eller Anders som ställde upp som hare. Vattnet blev vinäger runt na och hon vaktade sin halvmeter vid linan med näbbar och klor. Men hon simmade som en jäkla raket med sina fenor och jag hade inte en sportkeps att hänga med. Och efter arton maxtjugofemmor såg hon ju faktiskt ganska glad ut. Och jag eftersvettades floder när jag skulle klä på mig så det var nog ganska jobbigt. 

Efter jobbet fick jag även gå på spinningparty. Fredagsfröken för andra veckan i rad och den här gången var biljetterna slut redan en kvart innan passet skulle börja. Fullsatt alltså. Så himla kul. Upplägget blev 5x4 minuter med en minut vila emellan. Varje 4:a gick i två olika farter och de blev snabbare och snabbare hela tiden. Och så spurtade vi på slutet. En timme rakt in på cykelkontot. Och så mycket fina ord som värmer själen efter passet. Fina ni.


Nu är det slut på partyn och jag är helt sopslut. Det här flängandet från det ena till det andra är inte riktigt min tekopp. Jag kanske ska inse för framtiden att det är okej att låta andra saker ta plats mellan varven och att jag då inte nödvändigtvis behöver försöka hinna med substitut till alla mina vanliga svettaktiviteter också. Det är klart att det är bra att hitta luckor och alternativ när kvällarna fylls med annat. Lunchträna och så. Men kanske är inte jag en sån som behöver eller pallar med att alltid ha alla luckor fyllda. Tror inte det. Inte i längden. 

Med studs

Idag pallrade jag mig iväg till gymmet. Igen. Tror ju nästan inte att det är sant så mycket gymmande det har blivit på sistone. Och det märks. Det märks allt för väl. Och det känns roligare och roligare och lättare och lättare att ta sig dit.
 
Idag var den primära planen att jag mest skulle hålla mig på löpbandet. Tänkte mig någon form av intervaller, typ tusingar eller något annat festligt fint. Omvärderade dock hastigt när jag kom fram och insåg att jag inte packat några strumpor. Vet inte vad som är värst. Springa i "vanliga" strumpor och få skavsår och sen få gå i svettiga snuskisar hela eftermiddagen, eller springa utan strumpor. Valde det senare alternativet och det blev ett stegringslopp på löpbandet där jag skulle öka farten varannan minut tills antingen fötterna eller lungorna brann upp. Jag höll ut i 20 minuter och kom upp i 14 km/h. Inte så tokigt ändå. Avslutade med två minuters promenad innan jag gick ut och botaniserade bland stängerna.
 
Idag fick programmet bestå av lätta marklyft (två set med tom stång och två set med 5kg på varje sida) med start uppifrån. Alltså så som man gör i bodypump. Det heter säkert något fint som jag inte vet. Min tanke var i alla fall att supersetta det med stångrodd utan att behöva plocka av en massa vikt emellan. Så det gjorde jag. Vidare till chinsstången där jag alternerade chins, pullups och knees to elbows tills jag tappade greppet och trillade ner. Emellan hängningarna körde jag även 4x4 strikta pressar med 25 kg. Det börjar kännas hanterbart och det gillas. Sista övningen för dagen blev boxjump. När katten är på möte studsar råttan på en låda. Det är ett gammalt beprövat talesätt. Innan jag började leka med kameran körde jag två riktiga set med 8 i varje. Först 60cm och sen 75. Sen blev det några studs till på 75. Det var ju inte precis första försöket som genererade okej bilder. Jag älskar att det inte alls är omöjligt att hoppa 75cm trots att jag inte gjort särskilt mycket för att underhålla spänsten på sistone. Hoppar du nästan halva din längd jämfota? I do!
 
 
Ni kan ju se vem jag försökte efterlikna idag. En idol.
 
Visa fler inlägg