Just påskin'

[Le-dig-het]
 
Definieras som någon sorts strävan efter optimal balans mellan att göra så lite som möjligt och att göra så mycket som möjligt.
 
Ledighet för mig är främst att slippa ställa klockan på morgonen. Ledighet är att få sova tills jag vaknar och ligga kvar i sängen så länge jag vill och sen äta frukost i soffan framför tv:n och dra runt i pyjamasshorts och raggsockor tills fan löser av mig. Typ. Om det är så att klockan blivit tio eller elva eller tolv när den proceduren är klar spelar ingen roll. Ledighet är också att maximalt utnyttja dagen. Att komma iväg på träning på förmiddagen har en annan form av värde. Att vara färdig med ett långpass vid lunch och ha hela dagen kvar till förmån för andra äventyr är också fantastiskt. Tur att jag har lyckats klämma till med allt denna helg. Här kommer resumén.
 
På långfredagen soffslöade vi både länge och väl men kom sen iväg på ett spontanbesök till Korsån för lunch och fika. Så himla mysigt ställe.  

Kakan och den övriga påskbuffén satt som en smäck. Kanske inte världens bästa uppladdning för löppass. Och det satt långt inne att ta sig ut med den klumpen i magen. För att öka distansen lagom långsamt skulle jag ge mig på något i storleksordningen 13-15 km. Jag hade uttalat det tillräckligt tydligt för att omöjligt kunna låta bli. Drog dock ut på det så länge jag bara kunde och det var nästan mörkt när jag var klar. Första fyra km var hemska. Lunchen studsade oroväckande högt och jag formulerade tankar om att bryta och vända hemåt. Fortsatte ändå och hittade strax ett perfekt evighetstempo som jag hade kunnat mala på i hur länge som helst och är jag summerade mina 14,5 km var det med ett fånflin på läpparna och en lätt oövervinnerlig känsla i kroppen. Älskar't. Avslutade sen kvällen med mat hos m&p och sen ensamhäng i soffan när Kalle var på Gästis. Orkade inte.
 
Lördagen innehöll slö sambo och började därför också med soffhäng och mentalt uppladdande för påsklunch hos svärföräldrarna. Första matskiftet för den dagen. Andra matskiftet intog vi sen hos Ida och Tatte där herrarna stod för fenomenal grillning. Årets första. Kanske det godaste jag ätit i år.

Och så var det ju så att Niklas hade påskfest så efter mat och prat drog vi vidare till tätorten i kommunen för häng ända in på småtimmarna. Dimmig i blicken men glad i själen blir jag när jag får hänga med denna fina pingla. 

Inte så dimmig att jag inte fixade en hyfsat välfungerande söndag. Due to klockomställning blev det dock på så vis att frukosten intogs fram till sisådär 13:00. Hej hopp. Efter det hann jag med en solkaffe och sen var det inte så mycket tid kvar till dagens fysiska aktivitet. 

90 minuter spinning för cyklister. Ett pass innehållande allehanda intervaller av olika längd och jobbighet. Huvudfokus på att få fart på benen och det gick ändå helt okej. Pulsen svarade som den skulle även om kroppen tyckte att det var lite jobbigt emellanåt. 

Ännu en due to klockomställning sken solen fortfarande när vi hoppade av cyklarna strax efter 17. Hur underbart? På med springkläder och ut på 4km solskensbricklöp. Helt perfekt. Sol på näsan och prat om livet i en halvtimme. Satt fint det.


Mer löp på annandagen. Annandagar ska läggas på långpass, det är välkänt. Den här annandagen for jag till stora stora storstan för en dejt med två sköna tribrudar. Prognosen såg onekligen lovande ut. 


Solskenslöpning från centralaste Gävle till Valbo och tillbaka igen. Helgens andra distansrekord för i år. Det kändes att jag anade sviter från föregående pass för kroppen var inte helt med och jag fick stånka på för att hänga med i gasellernas tempo och hade det skapligt jobbigt på slutet. Men så mycket annat var bra. Som att jag skippade jackan och sprang i bara tunn tröja. Frös förvisso lite om magen men det var det värt. Vår! Och det är så peppande att hänga i olika sällskap där det är helt normalt och okonstigt att man bränner av 18 km på en förmiddag utan att fundera så mycket. Och tussilago såg vi. Bara en sån sak. Snitt 5:50/km. Det är lite snabbt för ett långpass. Lite. 


Kaffe och peppigt prat om livet hemma hos Camilla efteråt. Sen slog jag till på lite fan-vad-jag-är-bra-shopping när jag ändå var i stan. Inte kul att prova kläder svettig men det finns ju annat. Ett Body Shop till exempel. Hade tydligen tre innestående rabattkuponger där så jag handlade dessutom gratis. Fest! 

Himla nöjd åkte jag hem och attackerade Sveriges skitigaste och prickigaste bil med en omgång. Trots att jag hittade tre olika medel i pappas garage så har jag ännu inte lyckats vinna kampen mot asfaltsfläckarna. På det igen bara. Gnussa på. Eller ta emot tips från mekarn. Huuuur gör man?

Ikväll säger mekanikern att han tänker premiärgrilla på balkongen. Negativ till detta? Näh. Sen var det väl som slut på påsken. Hoppas att den har varit lika fin för dig. 

#1 - - Emilie Levinsson:

Kul att påsken varit bra!:)

Svar: Den var fantastisk :-)
Sara