28 februari

Tjo! Jag hinner kanske flika in några ord om hur livet ligger till. Egentligen borde jag skriva handlingsplaner osv. Men ibland borde en andas ett par minuter också. Nu typ.

Helgen var solig och fin. I alla fall lördagen. Helt fantastisk var den. Jag sov som en stock och vaknade utvilad klockan åtta. Dock så pass utvilad att jag hade huvudvärken från helvetet exakt hela dagen. En annan historia. Mekanikern vaknade tidigt han också. Det händer aldrig. Kanske för att han skulle få hälsa på sin muminpratande moster med ännu mer muminpratande make som var på besök hos svärisarna över helgen. Vi började där, med smörgåstårta till frukost och kackel och surr i någon timme. Sen åkte vi till Årsunda på Speed Weekend. Perfekt dag att spendera på en is. Allehanda fordon sa brum brum brum och Meckis var som ett barn på julafton när puls-jetar och jet-sparkar och svävare och den ena doningen fulare än den andra for fram. Jag fotade bara oss. Det räckte väl. Kortvasan-mössan fick vara med. Tänk att det har gått ett år sen den där missildagen i Moraskogen som fortfarande får mig att tro att jag KAN åka längdskidor.

Söndagen började jag med långpass i poolen. Mina simpass indelas lämpligen i kategorierna "Sara vill simma" och "Sara vill inte simma". Det här platsade i den första kategorin. Jag ville verkligen till poolen och jag ville verkligen göra ett bra pass. Då gör jag det. Efter ett insim i vanligt stuk brände jag av en tredelad huvudserie med först 1000m distans med paddlar, sen 10x100 tröskel @2:00 och slutligen en fartleksstege med 400-300-200-100 där sista längden i varje fjärdedel skulle vara hård. Alltså, på 400 blev det var fjärde längd och på 100 blev det varje längd. Ni fattar. Efter 4300m var jag färdig för slakt. Åkte hem till mamma och pappa och såg en händelserik sprintstafett och fick våffla. Just som perfekt.
 
Mamma och jag fortsatte söndagen med shoppingdejt. Jag fick ett par jeans i födelsedagspresent men jag hade gett strikta order om att jag ville vara med och prova. Nästa träningspass utfördes alltså i provhytten på Jeansbolaget. Och när jag väl bestämt vilka jag ville ha var jag tvungen att prova några gånger till för att komma fram till om jag skulle ha den mindre eller den större storleken. Pust. Till slut följde två par med hem och vi avslutade med att göra dem lite trängre genom att fylla ut systemet med lite cheesecake.
 
Min arbetsdag på måndagen bestod av en timmes intervju i Stockholm. Plus bilresa dit och bilresa hem. Värd dag. När vi inte skulle åka förrän vid elva passade jag på att slöjogga lite i snövädret på förmiddagen. Nytt pannband hade jag införskaffat också. Och förhoppningsvis kanske det byggde lite nytt pannben. Benen var i alla fall pigga och glada trots att underlaget var sådär.
 
Idag är det 28 februari och på dagen fem år sedan mormor dog. Fina lilla tant. Jag är så glad för de 22 år och 4 dagar som jag fick ha dig i mitt liv. Tänk vad mycket jag skulle vilja visa och berätta för dig. Tänk vad mycket jag har åstadkommit som jag tror att du skulle vara stolt över. Jag hoppas att vi ses någonstans. Någon gång. Jag saknar dig lika mycket varje dag.
 
Glad tisdag vänner. Semmeldag och allt. Jag har firat med morgonsim och semmeltårta. Kommer att fortsätta firandet med ännu mer semmeltårta. Rakt ner i benen. De ska jobba som små illrar på spinningcykeln ikväll. Looking forward!
Visa fler inlägg