Sovmorgon och rostat bröd

Den här helgen har jag inte klämt in några tidiga morgonaktiviter. Det var välbehövligt och värt att gå och lägga sig utan ställd väckarklocka och både fredag kväll och lördag kväll. Behövde få sova tills jag vaknar och lägga tid på mysig frukost utan att jäkta iväg. Mm. En helgmorgon med träning består av en treminuters gröt i mikron som lagar sig själv medan jag packar eller klär på mig. Sen slänger jag i mig den halvt i farten. Stadigt och bra, men inte alltid skitkul. Så, den här helgen köpte vi rostbröd och kokade ägg och skar upp massor med grönsaker och frukt och satt länge vid köksbordet. Båda dagarna. Lyxigt. 

På lördagen åkte jag direkt från den stadiga frukosten till gymmet för veckans tredje styrkepass a la hittepå. Kände mig som en gråsten på löpbandet när jag värmde upp men sen släppte det och jag körde rejält med ben och rumpa och en del pressar och roddar och häng. Lite som det föll sig. Det var ganska lugnt på gymmet men tydligen är lördag förmiddag tiden då folk släpar med sig sina kids till och låter dem röja runt. Ungar överallt. Pust.


Från gymmet direkt till aerostep för ledarträff. Möte, planering och så ett Zumba-pass på slutet. Jag la ingen större förhoppning i min egen förmåga att bemästra zumba och hade således inte forskat djupare i vad jag skulle förväntas göra. Hade jag gjort det så hade jag nog inte mosat benen i gymmet innan. För det här var inte Zumba. Det var "Strong by Zumba". Tänk HIIT till zumbamusik. Tänk bodycombat-stuk med massor av luftslag och massor av utfall och benböj och burpees och förflyttningar upp och ner och hit och dit. Och så en rejäl magdödare på slutet. Jisses vilket pass. 

Och Jisses vilken solstråle och energiknippe till instruktör. Tror att alla hade mungiporna uppåt efter passet. En blev ju glad bara av att se henne. Laura har nyss flyttat till Hofors och vill börja köra pass hos oss på Aerostep. Jag hoppas verkligen att detta får ett utrymme i schemat. Jag kommer lätt att prova igen i så fall. Det var röjigt och svettigt och så kul.

Söndag idag och träningsvärken i rumpan sitter precis där den ska. Jag vilar idag och har spenderat dagen med lång frukost igen samt ett besök till Uppsala. Den här gången för husvisning. Vi har kommit ganska långt i tanken om vilken typ av hus vi vill bygga och just ett sådant fanns till beskådan i Uppsala. Nu fick vi titta och prata och klämma och känna en stund och mycket känns bra. Väldigt bra.

Innan hemfärd passerade vi centrum och hann med besök på båda Linné-caféerna. Först lunch på det ena.

Sen klev vi in i tårthimlen på andra sidan vägen. Dock var det oroväckande fullt i efterrättsmagen så den efterlängtade oreo-kakan var inte fullt så njutningsfull som jag hade tänkt, vet inte hur det gick till. 

Nu ska jag ladda för ny vecka med ansiktsmask, tidning och långdusch. Puss! 

Visa fler inlägg