Husbilssemester

Vi har spenderat en vecka ute på vift med lilla husbilen och jag har valt att inte blogga något under tiden pga ville av-skärma mig lite när vi var borta. Ni som följer min instagram har fått en lite mer online uppdatering av vårt äventyr, men nu vill jag dela massor med bilder. Massor.

Vi kom iväg lite senare än det var tänkt på torsdag eftermiddag och fick stycka upp etappen till Öland i två delar. Efter lite middagsstopp och frukostshopping i Katrineholm spenderades första natten på en parkering tillhörande en golfklubb i Norrköping.
 
Tydligt är att golfare med husbilar har lite mer husbilar än vad vi har. Så liten och fulsöt våran var mellan grannarnas flådåk. Efter den här natten bestämde vi att vi ska trycka en dekal till vår husis - "Liten men betald".
 
Kvällspromenad längs Göta Kanal.
 
Och första morgonen blev det även en morgonjogg för mig längs samma kanal innan vi åt frukost och rullade vidare.
 
Kom strax ikapp en slö liten ferarri på motorvägen. Eller var det på en rastplats? Minns inte så noga.
 
För allas trevnad - hygientekniskt badstopp inklusive lunchpaus på ett jättefint bad i i Gamleby.
 
Till slut nådde vi äntligen Öland och Lundegårds Camping i Köpingsvik.
 
Kalle hade bestämt dejt med en jobbarkompis som skulle bo på den campingen hela veckan och ville att vi skulle bo där en natt för att kunna träffa dem. Inget dåligt val. Först kollade vi in omgivningen.
 
Sen åt vi magisk BBQ-buffé med perfekta ribs och chicken wings. Mätt var bara förnamnet.  
Innan vi hängde i jobbarkompisens förtält såg vi solen trilla ner i havet någonstans utanför Kalmars fastland. Magiskt fint.
 
Den tredje dagen tog jag en morgonjogg längs stranden i Köpingsvik. Sen chillade vi på campingen hela förmiddagen innan vi rullade norrut på Öland för att besöka Långe Erik.
 
Låååång, och mycket fin.
 
Dagens pulspass blev trapporna upp.
 
Sen ville Kalle ta fyren med sig hem men jag sa att han skulle ställa tillbaka den.
 
Natten spenderade vi på en ställplats vid Neptuni Åkrar.
 
 
Havsutsikt och ännu en magisk solnedgång alldeles utanför dörren. Jag kunde stå ut med att ligga här och läsa spännande deckare.
 
Precis innan solen ramlade ned gick vi ut på stranden för att njuta lite extra.
 
Som att befinna sig i ett vykort med detta stilla spegelhav och tusen färger på himlen.
 
Dag fyra. Vi åkte runt en stund utan plan. Jag ville kolla in Böda Sand men vi vände på parkeringen när vi såg alla bilar. Jag ville strandchilla någonstans men Meckis hävdade att vi måste stödmecka lite eftersom Husis dels led av ett lättare oljeläckage och dessutom hade drabbats av startsvårigheter. Meckbehovet vann och vi styrde mot fastlandet och biltema i Kalmar. Där blev det både nytt batteri och en skvätt olja och både meckarn och bilen jublade av glädje. Jag hittade en XXL-butik nästgårds och fick shoppa ny bikini så jag var rätt glad jag också.
 
När vi hamnat på fastlandet stannade vi på fastlandet. Dagen efter skulle vi ändå till Oskarshamn för att ta Gotlandsbåten och det kändes onödigt att vända tillbaka till Öland bara för en natt. Istället hittade vi en mysig badplats på fastlandssidan där vi kunde stå.
 
 
Måndag morgon var grå och vi låg i husbilen och tittade på sim-VM hela förmiddagen. Efter lunch styrde vi till Oskarshamn och fördrev några timmar. Först med ett litet marinmuseum.
 
Sen kom solen och det blev en liten shoppingtur och en glass i hamnen.
 
Och så avnjöt jag lite VM-guld i väntan på Gotlandsbåten.
 
TIll sist var vi äntligen påväg till nästa ö.
 
Fin solnedgång igen, denna gång från båtdeck.
 
Väl på Gotland styrde vi direkt norrut. Vi hade denna gång studerat Trip Advisor och kommit fram till vilka saker vi ville se och göra under våra 2,5 dygn på ön. Först blev det Blå Lagunen. Vi hade även läst att det var bra att vara där tidigt på dagen eftersom den snabbt blev välbefolkad så vi bestämde att vi skulle övernatta på parkeringen.
 
Strax efter 9 på morgonen låg jag på stranden och testade min nya bikini och njöt av att faktiskt vara ganska ensam på stället. 
 
Helt klart och grönblått vatten. Fantastiskt fint.
 
Runt lunch var badstället helt igenkorkat av folk så vi flydde vidare. Knappt en timme tog det att förflytta sig till Langhammars Raukområde på nordvästra Fårö. Kanske för att vi hade extrem tajming med färjan över sundet.
 
Mitt femte (tror jag) besök på Öjn, varav andra på Fårö, men första gången jag ser en rauk. Sjukt coolt. Vill någon geologikunnig individ förklara för mig hur de har bildats? De kan väl liksom inte ha trängt upp ur marken?
 
Enormt stora saker i alla fall. Jag hade inte riktigt fattat det.
 
Rasrisk?
 
När vi raukat färdigt styrde vi mot Visby för att spendera sista dygnet där. Stannade till på försvarsmuseet efter vägen och kollade på lite gamla stridsflyg och pansarvagnar. Halvcoolt.
 
Då det fanns behov av dusch och vattentankning bestämde vi att vi skulle ta en natt till på en camping. Det blev ett par kilometer norr om Visby. Snäck.
 
Där kunde man också få sötpotatispommes. Denna gång med en rödbetsburgare och ett glas vitt. Mm.
 
Sen spelade vi minigolf på halvrufsiga banor och jag förlorade stort.
 
På morgonen joggade jag de 4km som skiljde oss från Visbys ringmur. Godmorgon muren.
 
Efter en dusch åkte vi sedan till hamnen och parkerade husbilen för att istället åka på guidad rundtur i tufftufftåget. Mysigt.
 
Sen gick vi. Och gick och gick och gick. Förbi söta små hus med vackra stockrosor och genom smala gränder.
 
Sankta Maria domkyrka studerades både utvändigt och invändigt. Den är så fin.
 
Utsikt över tak och ruiner. 
 
Hängde lite på muren.
 
Hängde lite i ett torn
 
Och fick en kelig kompis på rackarplatsen
 
När vi gått oss trötta i fötterna tog vi glasspaus på Europas största glassbar. Hur skulle jag kunna välja bland alla dessa sorter? Måste säga att jag lyckades ganska bra.
 
På kvällen hamnade vi på ännu ett BBQ-hak för att Meckis var lite sugen på ribs. Alltså. Jag kanske behöver förtydliga att det ligger en lika stor bit under den som syns i bild och att det kanske är det som ger upphov till hans något chockade uppsyn. Jag åt en liten sallad jag. Nej, liten var det sista den var.
 
Sista dagen var inte helt olik den förra. Vi hade hunnit se det mesta så vi vandrade mest runt och såg samma saker igen. Förutom en liten krigsbåt som plötsligt låg i hamnen. Den hade vi inte sett.
 
Vi åt glass igen och vi gick till kyrkan igen och vi tog hejdåselfies med hustaken. Tack för den här gången Gotland. 
 
Sista etappen blev hem via Nynäshamn. Många äventyr för den här lilla husbilen. Och för oss.
 
Nu återstår en vecka av semestern och den spenderar vi på hemmaplan. Mycket skönt.
 
Visa fler inlägg