Till alla mina hjärtan

Alla hjärtans dag. Om du har en partner ska du må lite dåligt och tro att du förväntas uppvakta denna speciella någon lite extra. Om du inte har någon partner ska du må lite extra dåligt och känna dig ensammast i världen. Jag hatar egentligen den här dagen. Den dag på året som mest lyckas spela på allas känslor. Jag har en partner, men älskar vi varandra mindre om vi inte hetsar fram en romantisk trerätters middag ikväll? Om vi inte ställer en ospontan blombukett och små gulliga kort på bordet eller försöker tvinga fram ett magiskt ligg just idag? Kan vi inte ta det vilken annan dag som helst? Kan vi inte bara bli bättre på att försöka vårda alla våra relationer lite mer tydligt. Varje dag.  
 
En krystad dag med konsumtionshets betyder ingenting. Att du uppskattar någon EN dag av 365, vad är det? Mitt i allt detta finns det ju faktiskt hjärtan som stannar helt utan förvarning. Pulsådror som brister. Hjärtan som täpps igen. Liv som varit 100% levande den ena dagen men inte kan räddas dagen efter. Det finns människor som från den ena dagen till den andra förlorar någon närstående helt oväntat. Riktigt unga människor. Till och med barn. Jag påminns om det varje dag på mitt jobb eftersom en kollega gått igenom det. Jag såg även Sofias Änglar i måndags och fick en rejäl käftsmäll om hur förgängligt livet är. Killen det handlade om fick ett plötsligt hjärtstopp men hans tjej lyckades få igång honom med HLR. De spelar upp hennes larmsamtal till SOS och det är så hjärtskärande att jag vill gråta vid tanken. De flesta hjärtan som stannar startar inte igen. Jag får extrema koncentrationssvårigheter av detta. Tårarna forsar. Det faktum att inte ha den minsta aning om vad kroppen kan ha för planer gör mig livrädd. Den kan ju för fasen lägga av när som helst. Mitt hjärta värker sönder av oro för att något sådant skulle hända någon som jag bryr mig om. Jag är livrädd att någon som är viktig för mig skulle ryckas bort utan att jag hade minsta chans att förbereda mig. Inte hinna säga och visa hur mycket personen betyder.
 
Jag vill därför uppskatta mina närmaste lite mer tydligt idag. Du som är min mamma. Du som är min pappa. Du som är min sambo. Du som är en kollega på mitt jobb. Du som varit min vän sedan lågstadiet eller du som kommit in i mitt liv senare. Du som berikar mitt liv med äventyr. DU som sprider glädje och energi. Du som är min storebror och Du som tillhör mer avlägsen släkt. Även Du som bara känner till mig genom denna blogg. Helt enkelt Du som på något sätt känner dig berörd. Jag vill att Du ska veta att Du är viktig för mig och att jag är glad att jag får ha Dig i mitt liv. Inte för att det är alla hjärtans dag utan för att jag vill att Du ska veta att mitt hjärta slår för Dig ALLA dagar. Puss! 
 

 
#1 - - Lise-Lott:

Tror faktiskt att det där är det finaste och mest kloka inlägg om den här dagen!