Oktober är här!

Oktober i almanackan betydde höst å det grövsta ute i verkliga livet. Mest regn och rusk och elände. Men oktober betyder också att Ironmanprogrammet med Colting och Borssén kickar igång och att jag får en liten gnutta vägledning i hur jag kanske eventuellt ska lägga upp min träning. Jag vet inte hur mycket jag får orda om det hela utan att jag kränker några upphovsrättsliga villkor osv. Jag vet att jag inte får visa veckouppläggen i sin helhet och att jag inte får dela något material, men jag hoppas att jag får fortsätta att berätta om min träning för annars faller liksom lite poängen med denna lilla dagbok.

Ett av passen som skulle knölas in denna första vecka var 50 minuter lätt distanslöpning. Av en helt ovetande händelse var det precis vad jag ägnade min söndagförmiddag åt. Jag vet inte om jag får räkna det som att jag var duktig och följde träningsprogrammet eller om det faktiskt var en tjuvstart. Hur som helst. Det kan inte vara bortkastat att ta sig ut och få andas in hösten som liksom bara sänker tempot i hela kroppen. Jag vet inte om det är ljuset och färgerna som gör att jag är enormt höstseg just nu. Fylld av ro. Jag älskar hur den höga och klara luften fyller lungorna och axlarna liksom ramlar ner. 

 
Ja hösten lugnar mig. Det är liksom ingenting som måste gå fort just nu och det trivs jag med. Mest skulle jag förstås vilja burra in mig i en fluffig filt i en skön fåtölj på en veranda och läsa bok och dricka te med den här utsikten. Nästa höst kan det vara verklighet. Den här hösten får jag hålla till godo med stekt hamburgare i en jordhög, men det är faktiskt njutbart på sitt sätt det också. Med tre rådjur på åkern i bakgrunden och streck av flyttfåglar som skränar och lever om. Jamen ni anar ju vilken vy vi kommer ha. Som jag längtar! Och jag tror fasen att jag ska behålla några stenar och mura en grill på riktigt. Snyggt ju.
 
 
Något som inte stod i träningsprogrammet men som kan förgylla en höstdag ändå var Torsåkers bygdemarknad. Enda anledningen att jag ville gå dit var för att få äta en kolbulle, så det blev söndagslunchen efter löppasset. Som sagt, knappast i enlighet med Coltings kostråd men så jäkla gott. 
 
I övrigt har det som sagt mest varit regn och misär, men vad gör det när en får kliva in på kontoret och äta sin eftersimmetfrukost när det sprakar i brasan. Skulle ha tagit en bättre bild förstås, men om ni minns att jag jobbar i en sekelskiftesherrgård så fattar ni. Nu har den förvisso en aningen mer kontorsmässig interiör, men ändå. 
 
Träningen då. Tisdagen var en riktigt bra träningsdag och jag avverkade ett sim- och ett cykelpass i precis enlighet med Coltings instruktioner. Simpasset var sprintbetonat med miljarder 25:or. Jag tolkade instruktionen som att jag skulle simma max och att jag skulle vila lika länge som jag simmade. Det blev totalt 48 stycken. Herrejesses vad det var bra för karaktären eftersom jag ville sluta av tristess efter typ 10. Och jag fick hatiska blickar från bröstsimsbanan bredvid för det kan hända att det skvätte lite.
 
Cykelpasset var superkul. Eftersom det skulle ta totalt en timme kunde jag översätta det direkt till att passa inom ramarna för mitt spinningpass. Jag twistade till det lite för att inte tråka ut deltagarna fullständigt, men det var kul att kunna säga till dem att de körde ett grundträningspass för Ironman. Passet á la Sara blev 10x3 minuter med 45s vila. Vi hade fått en given (ganska låg) kadens i instruktionerna men jag valde att göra två block där det första kontinuerligt ökade motståndet och sänkte kadensen medan det andra bara ökade tempot. Jag är nöjd, men det finns förbättringspotential. Jag ska byta ut några låtar pga lite otydlig takt, sen får det nog hänga med i några veckor. Kanske får jag köra det igen redan på fredag. Om du bor i mina hoods  kan du komma på vår Rosa Bandet-spinning på fredag. Vi ska cykla, svettas och samla in så mycket stålars vi kan. Och efter passet blir det AfterSpinn på Bergsmannen. Låter väl kul? 
 
Idag var det en helt kaosig dag på jobbet. Har nog aldrig haft så mycket möten. Före lunchen, över lunchen, efter lunchen och hela eftermiddagen. Klockan 17:15 klev jag ut från kontoret och kände mig alldeles för mosig i hjärnan för att palla med simning. Jag hade planerat dejt med simpis, men hon hade högst troligt hunnit plaska klart. Istället åkte jag hem och hoppade direkt i löpkläder och drog ut på en slö jogg. Ett av passen i löpveckan hette "fartlek i backe". Jag har ganska begränsat med bra backar i omedelbar närhet så det är en bit att förflytta sig för att hitta någon bra. Och när jag hade joggat i 4km för att komma fram till backen var det redan så pass mörkt och kallt att jag vände hem nästan på en gång. Men det blev i alla fall fyra vändor i en kort backe. Mest blev det lite slö jogg. Och förstås en bild till Instagram.