Är det här det är party?

Hur ofta har jag kvällsaktiviteter som jag inte styr och disponerar som jag känner för? Typ aldrig. Det är helt klart festliga inslag när det dyker upp något som inte handlar om att svettas i olika sammanhang. Men tre gånger samma vecka? Ja, den här veckan har jag varit bjuden på tre homepartys. Tre. Först hade Lena tupperware-party i måndags. Plastburkar, hur kul kan det bli? Men jo då, det var supertevligt. Det var jag och Maria. Och Lenas kompisar Ann, Ann, Anna, Anna, Anna och Anna. Fantasi. Det slutade iaf med att jag köpte en lite för dyr ugnsform som utlovar underverk med stekar och hela kycklingar. Bäst för den att den lever upp till förväntningarna. Jag har ju aldrig gjort en stek. Det är innestående vuxenpoäng där. Och jag tror bestämt att Lena hade världens charmigaste mustaschkatt. Och den hette nog inte heller Anna. 


På tisdagen bokade jag spinningsalen för egen träning direkt efter jobbet. Orsak? Jag skulle missa långspinningen för att min mamma skulle ha ljusparty. Kalle kom till Hofors och cyklade med mig och sen hann jag bara hem och vända innan det var dags att bege sig iväg igen. Om jag köpte några ljus? Hmpf ja. Kanske lite för många.


Onsdagen var partyfri. Och utöver min studsiga stund i gymmet blev det även en tur till poolen. På omväg. Jag var trött och kall och less och hade nästan bestämt mig för att skita i det så jag åkte förbi den vanliga vägen till badhuset. Sen förbannade jag den dåliga karaktären och tänkte att jag skulle få tillräckligt med sofftid ändå så jag rattade om skutan. Tur var det för jag simmade supert. Med mig hade jag en serie med massor av medleyhundringar. Nåja, fem stycken åtminstone. Jag har undvikit fjärilsim på grund av axeln,  nen det var en skön känsla att nu få simma utan smärta. Och en ännu skönare känsla att jag upplevde mig så himla mycket starkare än förut. Som värsta lilla Sjöström. Jag ska gneta vidare i gymmet. 

Igår däremot hade Ida bjudit in till Zelected by House. Jag hann leda mitt efit-pass men fick leja bort cyklingen för att få ihop det och hann återigen landa hemma i en kvart innan jag skulle iväg. Inredning alltså. Ida har ett hem som är som taget ur en sån katalog. Det har inte jag. Allt är snyggt tillsammans men att plocka ut en sån stilrent snygg detalj och ställa ner den bland mina hopplocksprylar i mitt orange vardagsrum är liksom pointless. Men dock. Jag handlade ändå. Kuddfodral och krukor. Mest försökte jag hejda mig. Och dricka kaffe.

Imorse stod klockan på tidigt och jag pallrade mig upp till poolparty med den här donnan. Sötsurisen. "Jag är faktiskt skitsur" var det första jag hörde från banan bredvid. Ehm jaha. Behövde inte tvivla när hon först hade skottat undan bröstsimsgubben som vi delade bana med och sen läxat upp Anders för att han antingen försökte sno linplatsen eller bara var lite för yvig. Stackarn. Försökte övertyga na om att tjugofemmor i maxfart typ är det roligaste man kan ägna sin argfaktor åt på morgonkvisten. Tror att jag lyckades. Eller Anders som ställde upp som hare. Vattnet blev vinäger runt na och hon vaktade sin halvmeter vid linan med näbbar och klor. Men hon simmade som en jäkla raket med sina fenor och jag hade inte en sportkeps att hänga med. Och efter arton maxtjugofemmor såg hon ju faktiskt ganska glad ut. Och jag eftersvettades floder när jag skulle klä på mig så det var nog ganska jobbigt. 

Efter jobbet fick jag även gå på spinningparty. Fredagsfröken för andra veckan i rad och den här gången var biljetterna slut redan en kvart innan passet skulle börja. Fullsatt alltså. Så himla kul. Upplägget blev 5x4 minuter med en minut vila emellan. Varje 4:a gick i två olika farter och de blev snabbare och snabbare hela tiden. Och så spurtade vi på slutet. En timme rakt in på cykelkontot. Och så mycket fina ord som värmer själen efter passet. Fina ni.


Nu är det slut på partyn och jag är helt sopslut. Det här flängandet från det ena till det andra är inte riktigt min tekopp. Jag kanske ska inse för framtiden att det är okej att låta andra saker ta plats mellan varven och att jag då inte nödvändigtvis behöver försöka hinna med substitut till alla mina vanliga svettaktiviteter också. Det är klart att det är bra att hitta luckor och alternativ när kvällarna fylls med annat. Lunchträna och så. Men kanske är inte jag en sån som behöver eller pallar med att alltid ha alla luckor fyllda. Tror inte det. Inte i längden.