Min jul

Både julaftonen och juldagen började sedvanligt på aerostep. För tredje året på rad hängde jag med på Maarits julmix på julaftonsmorgonen. Perfekt start på denna kaosartade ätardag. Fyrtiofem minuter svettspinning och sen lite efit. I år fick Anders äran att vara fröken på Efit-passet och skötte sig med bravur. Såhär glada var vi när det hela var överstökat. Och så fick jag en julklapp! Tack gullisar. 

Efter träningen gick saker som vanligt i varandra. Ingen rast och ingen ro. Vi började med lunch och Kalle Anka och några paket hos Kalles mamma och pappa. 

Sen vidare till Kalles brorsa där Vilma, 12 år, skulle lära mig att lösa en kub. Tjopp Tjopp Tjopp så satt alla färger precis där de skulle. Ja, för henne alltså. Jag fick se en tjugo minuter lång instruktionsfilm och sen tyckte hon att jag skulle fixa det. "Hur tycker du att det går?" Frågade hon när jag inte ens lyckades få de gula kantbitarna runt den vita mittbiten (steg 0.1 typ) utan stämjärn. Skitunge. Men troligen min nya idol. Jag måste köpa en kub. 

Sista anhalt mamma och pappa. Mer mat, mer efterrätt och Svensson Svensson på tv. Och så några fler paket.

Delar av årets julklappsskörd. Ej med på bild är mina icebugs som jag fick av Kalle redan för flera veckor sedan. Vi orkade inte krångla i år så vi julklappade varandra i förtid. Men jag fick en pyjamas, handkrämer och en usb-värmeplatta till kaffekoppen som jag alltid glömmer av mamma och pappa (samt någon form av äventyr vi ska hitta på senare), choklad och presentkort från Kalles föräldrar, mer choklad från Elin och Vilma samt en kalender med små dagliga visdomsord från Maarit. 

På juldagen ledde jag spinning inför nästan full sal från 11-12. Jag blev supersen iväg hemifrån och stressade in på aerostep med andan i halsen typ 10:40. Jag brukar alltid vara exemplariskt tidig men nu blev det någon form av hjärnstopp och plötsligt var klockan 10:20 och jag hade inte kommit iväg. Pust. Passet gick i alla fall superbra även om pulsen var på 85% redan när vi började. Och jag fick massor med fina ord efteråt. Det är så roligt när det kommer andra spinninginstruktörer på passet och ännu roligare när de ger feedback efteråt. Både om upplägget och om vad jag säger och gör. Mitt nya pass har fartfokus. Jag ska vässa det lite tills imorgon, sen är det perfekt.


Resten av juldagen slöade jag mest. Började skriva på en årssummering av 2016 men det är en bit kvar. Det är nästan lite jobbigt att ta in och summera allt fantastiskt jag har varit med om detta år. Till slut fick jag i alla fall slita mig och sticka på fest. Sara, Malin och Maria bjöd in till gymnasie-reunion. Nästan hela NV06 och delar av SP06 samt ett par stycken till av 1990 års modelk dök upp. Så himla oslagbart roligt. Det kändes som 2008 igen. Som sista året innan studenten. Som om inget hade hänt. Trots att det nu var en samling ingenjörer och konsulter och poliser och lärare som satt där och pratade betydligt mer vuxna saker. Häftigt. 

En halvflaska vin och väldigt sent i säng. Det kändes när jag vaknade. Men jag fick nobelt besök i bondeland när Snabb-Sara ville komma och springa långpass med mig. Andra året i rad vi springer tillsammans på annandagen. Fin tradition. Det var med en lätt bakiskänsla till en början men det släppte efter någon kilometer och efter det kändes det superbra. 15,5 kilometer med vårkänsla blev det. 

Avslutade sedan en perfekt helg med sushi i soffan. Imorgon väntar lite jobb igen.