inaktivitet

Gårdagens mest fysiskt krävande aktivitet var den lätt intervallbetonade attackplockningen av smultron som jag hann med mellan regnskurarna. Det näst mest energikrävande var att knåda ut en pajdeg. Resultatet före gräddning, tillsammans med pappas fjolårsblåbär och några ica basic hallon som jag hittade i frysen.
 Nä, en behöver kanske inte svettas varje dag. Vissa dagar kanske det duger att äta efterrätt och pilla navelludd. Och klättra lite på väggarna av inaktivitetsstress.
 
Men idag då. Mest lika stillasittande. Jag gjorde klart fotoboken till farmor och jag fikade lite överbliven bärpaj med mamma och pappa. Förundrades återigen över vilka fantastiskt söta kusiner jag har. Och en bror som är ganska söt har jag också. Gulle!


Meeen... Jag fick klä mig i gummi en liten stund och plaska några meter med den här sköningen.

Idag sa vi "Äh, en ny sjö!" och åkte till hyen istället. Bara för att omväxling är nöjsamt. Där simmade vi tvärs över två gånger, betydligt mer snett än rakt. Aktade oss för fiskenät och tänkte att cirkelsim är det nya. 
 
Mest ägnade jag mig åt att fundera på teknik. Min egen och simpisens. För att förstå vad hon egentligen gör som är konstigt och för att helt plötsligt kunna besvara frågor som: Vad händer egentligen vid höften (Ja, vad händer där... )? Vart är det avslappnat och vart är det spänt? Vart är det rakt och vart är det krokigt? Hur gör du där och vad händer då? Studera och fundera. Tipsa och trixa. Och till slut kom hon på det, helt själv, och det blev så snyggt. 

Och här, när det är färdigsimmat har hon bestämt sig för att "sikta i alla jävla brevlådor" och sluta tänka så mycket. Älskar blicken. Mer attityd like this.

Imorgon ska vi springa vilse i bondeland. Ser fram emot det.